sâmbătă, 26 decembrie 2009

Craciunul

E adevarat ca nu am mai postaat de mult timp, insa am un nou subiect: Craciunul. Sunt mu;te traditii de Craciun. Una arf imbodobitul bradului. Mai intai dai 60 de lei pe un brad prea mare, pentru ca dupa ce ajungi acasa vezi ca bradul sta incovoiat sub plafon, asa ca ori iei toporul si il tai, ori dai 55 de lei pe un brad mai mic. Eu nu cumpar un brad in fiecare an, am un brad artificial care e cam scunde, dar nu mai dau bani in fiecare an. Apoi dai din nou bani pentru globuri, ghirlanda si alte decoratiuni, pentru ca unii spun ca bradul trebuie sa fie din ce in ce mai frumos in fiecare an. Eu le folosesc pe cele din anii trecuti si asa o sa fac de acum in colo. Gospodinele fac turte cu nuca si miere, iar uneori pun coaja de lamaie deasupra. Turtele se mai numesc si scutecele Domnului, iar mama le face cu ciocolata, iar astfel devin scutece murdare. Lumea cumpara cozonaci, chiar daca se mananca de Paste nu de Craciun. Alte persoane cred ca nu au voie sa ii prinda Craciunul fara o masa foarte bogata. Mai este traditia care le place copiilor cel mai mult, sa primeasca cadouri. Copii mici ii scriu scrisori lui Mos Craciun, iar cei mari care nu mai cred in Mos Craciun doar le spun parintilor ce vor, iar daca nu e prea scump au sanse sa il gaseasca sub brad in dimineata de 25 Dececembrie. Majoritatea oamenilor uita ce este Craciunul cu adevarat, ei cred ca daca nu indeplinesti toate traditiile de mai sus, nu sarbatoresti Craciunul. Putini se mai gandesc, ca sarbatoarea de Craciun este nasterea Fiului lui Dumnezeu. Aceste traditii nu prea au un rost, caci Mantuitorul s-a nascut intr-un staul, nu intr-o vila cu o masa bogata si nici nu a avut parte de bogatii in viata sa pe pamant. CRACIU FERICIT!!

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Iarna

In sfarsit a sosit iarna!(De fapt a venit mai devreme) De 4 ani nu a mai fost zapada asa de mare, in Galati. Cand mama mi-a zis ca zapada e pana la brau nu am crezut-o, dar cand m-am uitat tot ce veddeam cu ochii era alb imaculat. Am rugat-o pe mama sa ma lase sa merg la joca si a acceptat. Am mers in parc cu prietenii si am turnat zapada cu mainile inghetate pe tobogan. Ne dadeam fiecare cum vroiam: pe spate si cu capul jos, in genunchi, in picioare si uneori cadeam in cap de pe tobogan, iar alte ori alunecam fara sa vrem pe tobogan si ajungeam jos vraiste si mai veneau si ceilalti peste noi iar astfel ajungeam plati ca un fulg de nea. Daca inghetam mergeam la automat si ne luam fiecare cate o ciocolata calda la 50 de bani. In timp ce mergeam spre casa observam ca sireturile erau bocna, pantalonii aveau turturi de gheata la fel ca fularul si fesul. Geaca era alba iar cand puneam mana pe un lucru de metal manusa ingheta si ramanea lipita de gard, clanta sau alte metale. Noi eram inghetati iar picioarele si mainile erau rosii, tremurau si ne dureau de la frigul cel aspru. Zapada e super, si abia astept craciunul!!

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Mos Nicolae


Toata lumea stie ca Mos Nicolae nu exista si ca defapt de la el a venit si povestea cu Mos Craciun.
Parintii nostri ne spun sa fim cuminti tot anul ca sa nu primim o nuelusa (lucru imposibil), sa ne curatam ghetutele, sa le punem in pragul usii , sa ne bagam in pat si sa ne gandim cate rele am facut noi in anul acesta si daca vom primi dulciurile si jucariile mult visate, ori vom primi doar o nuielusa, care speram sa se rupa usor(desi nuielusa aceea va fi un bata zdravan). Parintii nostri se scoala la miezul noptii si ne pun in ghetute bomboane aproape expirate si jucarii "made in China". Dar ca sa ne sperie pe noi pun un ciomag langa ghete, sa se asigure ca o sa fim cuminti. Dimineata primul lucru pe care il faci e sa mergi la ghete si vezi bomboanele si dulciurile, apoi observi bata de lemn pe care te duci la etajul 10 sa o arunci de la balcon.
Cam atat fac copiii de Mos Nicolae, dar devine distractiv la vreo 13-14 ani. Atunci iesi cu prieteni in cluburi si te distrezi pana la 4 dimineata, iar apoi te bagi in pat gandintu-te cat de misto a fost de Mos Nicolae in anul acesta.