vineri, 30 aprilie 2010

Jedi vs Sith

Tanarul Anakin Skywalker si maestrul sau Yoda se indreapta spre planeta Death Star pentru al elimina pe Emperor si pentru a sabota nava acestuia plina de droizi.

Nimic nu ii putea opri pe cei doi sa ajunga la destinatie si sa isi duca la indeplinire planul. Cateva campuri de asteroizi nu l-au pus in dificultate pe cel mai bun pilot din galaxie, Anakin. Pe neasteptate, Yoda simti o zguduitura puternica in stanga aeronavei. Dupa ce Skywalker s-a uitat pe un ecran a spus:

- Droizii ne ataca, trebuie sa scapam de ei.

Jediul Anakin a distrus navele droizilor cu tunurile cu laser.

Tot el a folosit viteza luminii pentru a ajunge mai repede pe Death Star si pentru a evita atacurile droizilor. Acestia au aterizat fara probleme pe planeta si cei doi jedi, Anakin si Yoda i-au taiat pe droizii de fier ,care i-au intampinat cu gloante de laser, in bucati.

Acestia au crezut ca vor trebui sa lupte doar cu Emperor, dar au avut surpriza de al vedea pe Grievous, un droid foarte mare cu sabii laser. Imediat ce robotul i-a vazut pe cei doi, a spart neoanele cu o sabie laser si pe cealalta a tinut-o pregatita. In intuneric se vedeau doar 4 sabii laser, doua sabii verzi, una a lui Yoda si alta a lui Grievous si doua albastre, ale lui Anakin si Grievous. O lupta crancena a inceput intre ei. Yoda si Anakin au vrut sa ii taie capul sefului droizilor. El a barat sabiile jediilor cu cele doua sabii ale lui. Grievous si-a scos la iveala cealalta pereche de brate cu doua sabii laser. Acum avea 4 sabii laser, cu doua bara sabiile celor doi jedi care se indreptau spre capul lui si cu celelalte doua ii ataca. Anakin a fost ranit de sabia lui Grievous dar Yoda s-a ferit la timp. Yoda l-a apucat de brat pe Anakin si cu ajutorul sabiei laser a facut suficienta lumina pentru a vedea o cutie mare dupa care sa se ascunda. Pana cand Grievous a sesizat ce s-a intamplat ,Yoda a inchis ochii si si-a folosit puterea pentru al da pe droidul de fier de peretii metalici ai incaperii in care se aflau. Grievous cerea indurare dar Yoda stia ca daca ii va da drumul droidului va face mult mai mult rau ca inainte si isi va dori sa se razbune. Dupa un minut Grievous arata ca o cutie de metal ruginita.

Anakin s-a bandajat si cei doi au luat fiecare cate o sabie de la Grievous pentru ca el nu le mai putea folosi si stiau ca Emperor era foarte puternic si trebuiau sa fie foarte bine pregatiti daca vroiau sa il infrunte.

Dupa ce au mai distrus cativa droizi au ajuns in camera in care statea Emperor. Acesta a zis:

-Ha, ha! credeti ca ma puteti invinge daca aveti fiecare cate o sabie laser in plus. Eu sunt invincibil! Nici Obi-wan, fostul maestru al lui Yoda nu ma invins.

Skywalker s-a enervat si a spus:

-Taci si lupta cu noi, ca sa vedem cat esti de bun.

Emperor a scos un fulger din varful degetelor care l-a ranit putin pe Yoda, dar acesta a continuat lupta. Dupa mai multe barari si atacuri care nu s-au soldat cu ranirea cuiva, Emperor l-a impins cu puterea pe Anakin si apoi a scos fulgerul din varful degetelor si l-a atacat pe Yoda din nou. De data asta Yoda a reusit sa il bareze cu sabia laser si la intors inapoi spre Emperor care era ars de propriul lui fulger. Anakin dupa ce si-a revenit dupa impactul cu peretele a sarit asupra lui Emperor si l-a tait. In cateva secunde corpul lui Emperor s-a separat de picioarele lui, dar gura lui tot se misca spunand:

-Grievous ma va reface si voi fi mai puternic!

-E deja mort, a spus Anakin cu indiferenta.

Cei doi jedi nu au mai sabotat nava lui Emperor, pentru ca au avut nevoie de ea, a lor fiind furata de droizi. Dupa ce au ajuns amandoi pe planeta de unde au plecat au fost amandoi promovati la nivelul de Jedi Master.

Povestea NU e luata din SW, povestea am inventat-o eu, am luat doar personajele.

Baiatul din casa nelocuita

Niste copii jucau fotbal iar unul din ei a spart un geam de la o casa parasita din greseala cu mingea. Fiindca celui care a dat mingea in casa ii era frica au mers cu totii dupa minge.

Au intrat in casa parasita si mingea nu era acolo. Au vazut umbra unei siluiete cu ceva in mana dupa colt si au mers intr-acolo. Erau intr-o camera care avea mai multe usi. Nu stiau pe unde sa o ia . Au auzit un raset de copil. Nu si-au putut da seama de unde venea rasetul, pentru ca se auzea de peste tot. Copiii erau speriati dar si-au pastrat cumpatul. Apoi au mai auzit acelasi raset si apoi sunetul mingii care se lovea de un perete de lemn care venea dintr-o camera alaturata. Au intrat acolo si au azuit pasi care se indreptau spre usa pe care ei tocmai au intrat. Deodata usa s-a inchis cu zgomot. Acum cu totii erau ingroziti. Stiau ca ceva rau se intampla si trebuiau sa iasa imediat.

S-au gandit sa sparga un geam si sa sara pe el, dar nu mai erau ferestre acolo.

Au fost nevoiti sa mearga mai departe prin acea casa care nu mai era parasita.

Iar au dat de o camera cu mai multe usi si au vazut ca un maner se misca. Unul din ei care nu era asa de inspaimantat ca ceilalti s-a propiat de usa. Incetul cu incetul grupul s-a propiat de el si erau cu totii in fata usii. Manerul se misca in continuare, dar deodata s-a oprit. Apasa pe clanta. Usa se dadu in laturi cu un scartait prelung. In fata lor aparu un copil care statea ghemuit pe un balansoar si se hatana intr-un colt al camerei cu mingea in brate mormaind ceva nedeslusit din cand in cand. Copilului nu i se vedea fata in intregime dar se observa ca e palid. Avea parul lung care parea ca nu a fost taiat niciodata. Era imbracat cu un tricou subtire lung pana la genunghi si alb. Toti au ramas inmarmuriti la vederea copilului. El nici nu ii bagase in seama dar stia ca se afla acolo. A luat mingea si s-a jucat cu ea singur fara a le arunca nici macar o privire celor aflati acolo. Dupa un minut s-a oprit. S-a dus intr-un colt al camerei si a luat un cutit ruginit. Acum toti erau ingroziti cu exceptia acelui copil ciudat. Fara sa isi dea seama ceilalti, copilul care parea baiat a luat mingea si a spart-o. Nimeni nu se mai gandea la paguba mingii sparte. Copilul s-a intors si s-a uitat la ei. Statea cu cutil in mana si ceilalti au observat ca nu avea rugina pe el, ci sange. Fiecare se temea pentru viata lui. Baiatul a alergat cu o viteza uimitoare spre ei si a vrut sa il atace pe unul din acestia cu cutitul. Nu a reusit, cel atacat a fugit de spaima la timp. Acum cu totii alergau prin casa iar baiatul cu plete negre ii fugarea. Nimeni nu si-a dat seama de ce baiatul vroia sa ii raneasca . Cel mai mare din grupul celor atacati a observat o fereastra destul de mica si acoperita cu panze de paianjeni . Acesta avea la el telefonul. L-a luat si l-a aruncat in fereastra si aceasta s-a spart. Cand fereastra s-a spart un ciob i-a intrat baiatului cu cutitul insangerat in mana. Acesta s-a oprit din alergat si a tipat de durere.Tipatul sau ia inmarmurit pe toti. Dupa cateva secunde toti si-au dat seama ca trebuie sa sara pe fereastra si sa scape de acolo.

Dupa ce toti au iesit si s-au indepartat cam 100 de m de acea casa au sunat la 112 si a venit o ambulanta care l-a luat pe baitul cu ciobul in brat. Dupa o saptamana copiii care au scapat din casa aceia veche au aflat ca baiatul era bonav psihic si ca nu avea parinti. A fost dat la un orfelinat dar nimeni nu stie daca a fost adoptat vreodata.